Europa League: grote zege Napoli, Lens scoort voor Dinamo Kiev

Jeremain Lens scoorde de openingsgoal voor Dinamo Kiev tegen Fiorentina, pas in blessuretijd scoorden de Italianen de gelijkmaker
Jeremain Lens scoorde de openingsgoal voor Dinamo Kiev tegen Fiorentina, pas in blessuretijd scoorden de Italianen de gelijkmaker Foto EPA/ Sergey Dolzhenko

De Italiaanse club Napoli staat al met één been in de halve finale van de Europa League. Ze wonnen het uitduel tegen het Duitse Wolfburg met 1-4. In een andere kwartfinale maakte Jeremain Lens de openingsgoal voor Dinamo Kiev tegen Fiorentina.

Grote man aan Italiaanse zijde was de Slowaakse middenvelder Marek Hamšík. Hij scoorde zowel de 2-0 als de 3-0. Het eerste doelpunt kregen de Italianen in de schoot geworpen, na een pass van oud-PSV’er Dries Martens stond spits Gonzalo Higuaín buitenspel én hij nam de bal aan op zijn rechterarm. Bas Drost stond 57 minuten in het veld voor Wolfsburg, zijn vervanger Nicklas Bendtner scoorde het enige tegendoelpunt.

Goal Lens helpt Dinamo Kiev niet aan thuiszege

Jeremain Lens zette Dinamo Kiev in het thuisduel op voorsprong tegen Fiorentina. De Nederlandse spits speelde de hele wedstrijd en liep nog tegen een gele kaart aan. Maar het openingsdoelpunt mocht niet baten, pas in blessuretijd bezorgde Khouma Babacar de Italianen het gewenste gelijkspel.

Club Brugge speelde voor eigen publiek doelpuntloos gelijk tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, de club uit Oekraïne was in de achtste finale verantwoordelijk voor de uitschakeling van Ajax. Ruud Vormer speelde de hele wedstrijd voor de koploper van België in de play-offs voor de landstitel. Stefano Denswil was niet speelgerechtigd omdat hij eerder dit seizoen met Ajax in de Champions League uitkwam.

Sevilla, de titelverdediger in de Europa League, klopte voor eigen publiek Zenit Sint-Petersburg (2-1). Denis Suarez bewaarde zijn winnende treffer voor de 88e minuut. De Russen schakelden eerder PSV uit in de Europa League.

    • Huib de Zeeuw