Blood Ties

Canvas, 23.45-0.45u.

De Deense documentaire Blood Ties (Blodets Bånd, 2013) vertelt het verhaal van een alcoholverlaafde vader en zijn gezin. Svend heeft maar liefst 16 kinderen. Zijn vier jongste kinderen kreeg hij met Gitte, de vrouw waar hij na 28 jaar huwelijk van gaat scheiden. Deze drastische verandering is voor jongste dochter Christina aanleiding om vragen te stellen over het donkere verleden. Ze wil vooral weten waarom de kinderen een tijd uit huis geplaatst werden. „Ik wil de volledige waarheid, zodat ik verder kan met mijn leven. Nu kan dat niet.” Svend wil zijn dochter helpen en vraagt inzage in het grote familiedossier bij de gemeente. Op die manier komen herinneringen terug die verloren waren gegaan door jarenlang gebruik van drank en drugs. Hij schrikt als hij de documenten

samen met Christina and haar zus Michelle leest. „Als dit klopt, verdien ik niet te leven.” De videobeelden uit het familiearchief die in de film te zien zijn liegen er in elk geval niet om. Zo snuift Svend lijntjes

coke weg terwijl zijn kinderen in de kamer toekijken. Ondanks alles voelt zijn Christina nog veel liefde voor haar vader. Want Svend heeft ook een hele warme en zorgzame kant. Kunnen de oude wonden

geheeld worden?