In beeld

De nabestaanden van veerbootramp Sewol een jaar later

Het is vandaag precies een jaar geleden dat een Zuid-Koreaans passagiersschip zonk vlak bij het eiland Jeju. Aan boord van het schip, de Sewol, waren 477 passagiers - vooral scholieren, docenten en bemanningsleden. Meer dan driehonderd van hen verdronken waarvan het merendeel kinderen van de Danwon High School uit Zuid-Korea. De kapitein van de gezonken veerboot werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 jaar vanwege nalatigheid en het verlaten van het schip. In de nasleep van de ramp maakte fotograaf Kim Hong-Ji van persbureau Reuters twaalf portretten van nabestaanden van verdronken scholieren. De slaapkamers met persoonlijke spullen vormen het decor voor de fotoserie.
Kim Youn-sil, verloor haar zoon een jaar geleden toen hij verdronk. Sindsdien heeft ze geen vertrouwen meer in haar land: "Het liefst wil ik verhuizen, maar dat willen mijn andere kinderen niet."
Foto Reuters / Kim Hong-Ji
Lee Sun-mi verloor haar dochter tijdens de veerbootramp en kan sindsdien niet meer genieten van het leven: "Hoewel het weer zomer wordt, kan ik nog steeds niet lachen."
Foto Reuters / Kim Hong-Ji
Huh Heung-hwan (R) en Park Eun-mi ouders die hun dochter verloren tijdens de veerbootramp: "Elke dag denken we aan haar."
Foto Reuters / Kim Hong-Ji
Eom Ji-yeong zit nog met een hoop vragen nadat haar dochter vorig jaar verdronk: "Ik wil weten waarom iedereen niet eerder geëvacueerd werd."
Foto Reuters / Kim Hong-Ji
Shin Jum-ja (R) en Jung Soo-beom moeder en broertje staan in de slaapkamer van de verdronken Jung Hwi-beom.
Foto Reuters / Kim Hong-Ji
Kim Young-lae (R) en Kim Sung-sil, verloren hun zoon tijdens de veerbootramp en zijn op zoek naar antwoorden: "Hoe kon het gebeuren, dat moeten ze onderzoeken anders gebeurt het weer."
Foto Reuters / Kim Hong-Ji
Kim Mi-hwa, verloor haar zoon tijdens de veerbootramp en mist hem elke dag: "Al die kinderen die verdronken zijn. Het is een verlies voor ons land."
Foto Reuters / Kim Hong-Ji
Ahn Myeong-mi, verloor haar dochter tijdens de veerbootramp en heeft geen vertrouwen meer in haar land: "Sinds ik mijn dochter verloren ben, geloof ik niet meer in Zuid-Korea."
Foto Reuters / Kim Hong-Ji
Jung Hye-suk verloor haar zoon tijdens de veerbootramp en voelt zich schuldig: "Ouders moeten waken over hun kinderen."
Foto Reuters / Kim Hong-Ji
Lee Hye-kyung, verloor haar zoon tijdens de veerbootramp en is de zin in het leven verloren.
Foto Reuters / Kim Hong-Ji
Kim Yu-jeong staat in de kamer van haar overleden dochter: "Na alles wat er gebeurd is, kan ik niet meer trots zijn op mijn land."
Foto Reuters / Kim Hong-Ji