Dit is wat je vandaag moet weten

Green wet grass with dew on a blades. Shallow DOF

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Te voortrekkerig, te gesloten, te dwingend, te machtig. Deze zeven dingen zijn mis met Google, volgens de Europese Commissie. Genoeg reden voor een aanklacht.

Dreft, Gillette, Maggi, Lay’s, Nespresso en Dove - allemaal in handen van een handvol levensmiddelenbedrijven als Unilever (vandaag kwartaalcijfers) of Nestlé (vandaag aandeelhoudersvergadering). Doe de quiz: welk bedrijf is het meest aanwezig in jouw leven?

Bloemen, champagne en ballonnen: het is Nationale Secretaressedag. En die heeft het niet makkelijk.

Poldernieuws

Investeringsfonds Waterland wist een recordbedrag op te halen; 1,55 miljard euro, schrijft het FD.

De Volkskrant waarschuwt voor het fijnstofgehalte in de lucht, dat ook door de veeteelt wordt gevoed.

De overheid moet niet minder uitgeven maar meer, zo luidt een betoog op FTM.

While you were sleeping… in the US

In Hollywood zijn de miljonairs even wijdverbreid als de linkse ideeën. Goed nieuws voor Hillary Clinton, schrijft de LA Times.

Fortune blikt vooruit op de grote jaarlijkse wietbeurs Cannabis Cup in Denver.

De meeste banken doen het volgens de Wall Street Journal weer heel redelijk, blijkt ook uit de kwartaalcijfers van Bank of America.

While you were sleeping… in Asia

De Segway had een revolutie moeten ontketenen. Nu wordt het bedrijf verkocht aan een Chinese concurrent, meldt The Wall Street Journal.

Voor het eerst sinds de crisis in 2008 bezit Japan meer Amerikaanse staatsobligaties dan China, bericht de Financial Times.

De Chinese anti-corruptiecampagne doet de winst van de casino’s in Macau verdampen, schrijft The South China Morning Post.

NRC Q’s citaat van de dag

“Ik zit eerst vijf tot tien minuten in mijn jacuzzi. Dat is voor mij een soort meditatie. Dan overdenk ik wat ik vandaag ga doen.” - hoofddirecteur van de ANWB Frits van Bruggen begint de dag rustig bubbelend.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q