Veertien partijen kijken naar doorstart Miss Etam - winkels blijven open

Logo van Miss Etam. onderdeel van het in surseance verkerende Etam Groep. Foto ANP / Lex van Lieshout

Veertien partijen hebben interesse in de doorstart van de Etam Groep, eigenaar van de kledingwinkels Miss Etam en Promiss. Dat hebben de bewindvoerders vandaag bekendgemaakt. In afwachting van de gesprekken met de partijen blijven de tweehonderd winkels van het bedrijf open.

Etam Groep kreeg vorige week uitstel van betaling. De bewindvoerders hebben de afgelopen dagen gesproken met de directie van Etam, de vakbonden en de banken. In een mededeling aan de pers schrijven zij:

“Met de banken is overeenstemming bereikt over een boedelkrediet waarmee het mogelijk is de winkels open te houden en tegelijk te zoeken naar mogelijkheden voor een doorstart”

De veertien geïnteresseerde partijen hebben gisteravond alle benodigde bedrijfsinformatie gekregen, zodat ze een overnamevoorstel kunnen maken. De bewindvoerders gaan ervan uit dat ze die voorstellen uiterlijk volgende week ontvangen. Binnen twee tot drie weken moet dan meer duidelijk zijn over de toekomst van Etam.

Lees op NRC Q: Dit zijn de ketens die Etam voorgingen.

    • Eva Smal