Relschoppers in Zeeuwse Renesse waren hooligans Schalke 04

Supporters van Schalke 04 (niet per se Ultras) tijdens de Champions League-wedstrijd van de Duitse club tegen Chelsea.
Supporters van Schalke 04 (niet per se Ultras) tijdens de Champions League-wedstrijd van de Duitse club tegen Chelsea. Foto EPA/ Tal Cohen

De Duitsers die dit weekend in de Zeeuwse badplaats Renesse werden gearresteerd na een massale vechtpartij behoorden tot de harde kern, de ‘Ultras’, van Bundesliga-club Schalke 04. Dat heeft de Duitse politie volgens persbureau ANP bekendgemaakt.

Een groep van zo’n 75 Duitsers raakte in de nacht van zaterdag op zondag tijdens het uitgaan in het centrum van de plaats slaags met een andere groep. De politie moest ingrijpen, waarna de groep zich tegen de politie keerde. Meerdere agenten raakten gewond, twee moesten er naar het ziekenhuis.

Vrijgezellenfeest of afscheidsfeest?

De Duitsers zouden in Renesse zijn geweest om een vrijgezellenfeest te vieren, maar de Duitse boulevardkrant Bild meldt dat de leden van Ultras Gelsenkirchen mogelijk in Zeeland waren om afscheid te nemen van een medehooligan die binnenkort begint aan een celstraf van 1,5 jaar.

Vandaag worden elf van de supporters die nog vastzitten voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet bepalen of ze nog twee weken langer vast moeten blijven zitten.

    • Frank Huiskamp