In beeld

Kurkdroog Californië legt waterverbruik aan banden

Voor het eerst in de geschiedenis legt Californië het waterverbruik aan banden door de aanhoudende droogte die al 4 jaar duurt. In de droge staat hebben veel mensen een zwembad in de tuin en alles wat groen is, wordt voortdurend besproeid, inclusief enorme golfterreinen. Een Amerikaan uit Palm Springs gebruikt per dag zo’n 760 liter water, dat is meer dan twee keer zoveel als het gemiddelde in Californië. Volgens nieuwe regels moeten gemeenten in Californië waar bewoners met meer dan 625 liter waterverbruik tot 35% minder water gebruiken, op straffe van hoge boetes.
Palm Springs, Californië, Verenigde Staten, 13 april.
REUTERS / Lucy Nicholson
REUTERS / Lucy Nicholson
REUTERS / Lucy Nicholson
Wet 'n Wild water park.
REUTERS / Lucy Nicholson
REUTERS / Lucy Nicholson
Golfbaan.
REUTERS / Lucy Nicholson
REUTERS / Lucy Nicholson
Indio, Californië. Zwembaden en een aangelegd meer.
REUTERS / Lucy Nicholson
REUTERS / Lucy Nicholson
Indio, Californië. Het kampeerterrein van het Coachella muziek- en kunstfestival na het eerste weekend. De organisatie heeft gemeld dat de grasvelden na het festival niet meer zullen worden besproeid - en dus bruin worden.
REUTERS / Lucy Nicholson
La Quinta, Californië.
REUTERS / Lucy Nicholson
REUTERS / Lucy Nicholson
Wateropslag.
REUTERS / Lucy Nicholson
Cathedral City, Californië. Huizenbouw.
REUTERS / Lucy Nicholson