Ryan Gosling van arthouse terug naar Disney

Volgens filmblog The Wrap tekent acteur Ryan Gosling bij Disney voor een hoofdrol in Haunted Mansion, een film die net als Pirates of the Caribbean is gebaseerd op een attractie in Disneyland. Regisseur is Guillermo del Toro. De Canadese acteur Gosling leerde het vak ooit bij Disneys Mickey Mouse Club, samen met Britney Spears, Justin Timberlake en Christina Aguilera. Maar eenmaal volwassen wees Gosling superheldenfilms van de hand en koos voor arthousefilms: hij hielp talentvolle regisseurs als Derek Cianfrance (Blue Valentine) en Nicolas Winding Refn (Drive) aan hun doorbraak. Toch heeft Gosling altijd een zwak voor Disney gehouden: hij neemt zijn geliefdes vaak mee naar Disneyland, en zat daar eind februari met regisseur Del Toro in de achtbaan.