‘FOX dreigde kampioensduel niet uit te zenden’

PSV kan zaterdag kampioen worden in de Eredivisie.
PSV kan zaterdag kampioen worden in de Eredivisie. Foto ANP / Kay in 't Veen

De gemeente Eindhoven zegt dat televisiezender FOX Sports dwars lag bij het plan om de kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen te verplaatsen van zaterdagavond naar zondagmiddag. De zender dreigde de wedstrijd zelfs helemaal niet uit te zenden, schrijft burgemeester Rob van Gijzel vandaag aan de gemeenteraad.

PSV, politie en gemeente zijn altijd van plan geweest om de huldiging te doen op de dag dat ook de schaal wordt overhandigd. Van Gijzel schrijft:

“FOX Sports zou moeten instemmen met de schemawijziging. Daartoe bleek de zender niet bereid en hanteerde daarbij zelfs het argument de wedstrijd PSV-Heerenveen niet uit te zenden.”

FOX Sports ontkent beschuldiging

FOX Sports herkent zich niet in de uitlatingen van de burgemeester. Een woordvoerder zegt:

“We hebben dat standpunt nooit ingenomen. Het is ons nooit gevraagd. Dit verbaast mij zeer.”

De wedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen bleef staan op zaterdagavond om 19.45 uur. De huldiging staat gepland op zondag.

Negatief advies over wedstrijd op groot scherm

De burgemeester legt in de brief aan de gemeenteraad uit waarom het niet mogelijk is om het duel zaterdagavond op grote schermen in de stad uit te zenden. De politie gaf een negatief advies over de grote schermen.

De opzet met festiviteiten gespreid over twee dagen vraagt al veel bijstand van de politie uit heel Oost-Brabant, verklaart Van Gijzel.

Brief Van Gijzel over kampioenswedstrijd PSV

    • Alex van der Hulst