De financieel directeur van Deli XL mag zijn telefoon niet mee naar bed

Foto ANP

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Boudewijn Heineman (59), financieel directeur van horeca-foodservicebedrijf Bidvest Deli XL.

Waar lunch je vandaag en met wie?

“Ik heb vandaag een dashboardlunch. Dat betekent dat mijn secretaresse een soort overlevingspakketje regelt en ik dat in de auto eet. Het is een pakketje met broodjes, inclusief een beker melk. Voor de lunch werk ik op kantoor en na de lunch heb ik een zakelijke afspraak bij een bedrijf.”

Waar lig je van wakker?

“Dat gebeurt zelden, maar als ik ergens wakker van lig, is het van zaken die ineens aan het licht komen. Fraude of diefstal, iets wat niet mag. Helaas komt dat in ieder bedrijf voor en dus ook bij ons. Gelukkig niet vaak, misschien twee of drie keer per jaar. Ik maak me dan druk over hoe ik het had kunnen voorkomen.”

Van hoe laat tot hoe laat mogen mensen je bellen met werkvragen?

“In principe vanaf 7 uur ’s ochtends, dan ga ik de deur uit en begint mijn werkdag. Vandaag valt het mee, ik heb nog maar drie telefoontjes gehad. Ik e-mail liever dan dat ik bel, maar als het even kan, loop ik naar de mensen toe.”

“’s Avonds word ik niet vaak gestoord. Mijn telefoon ligt ’s nachts in de woonkamer. Dat heeft eigenlijk ook te maken met de kinderen. In ons huis hebben we een vaste plek voor telefoons. Telefoons mogen niet mee naar bed, is de regel, dus dan moet ik me daar ook aan houden.”

Boudewijn Heineman, financieel directeur van Bidvest Deli XL, heeft al zijn e-mails al weggewerkt.

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Hoeveel vrienden heb je op je werk?

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen collega’s zie in mijn privésfeer. En dat is niet omdat ik ze niet aardig vind, maar omdat het gewoon een andere omgeving is. Geen behoefte aan hebben klinkt weer zo onaardig, maar ik vind het wel prettig dat ik privé en werk gescheiden heb.”

Hoeveel had je vanmorgen in je inbox? En hoeveel heb je beantwoord?

“Ongeveer twintig nieuwe e-mails. Ik heb ze zojuist allemaal weggewerkt. Ik hou dat graag bij, want ik heb een hekel aan achterstand. Sommige e-mails zijn alleen ter informatie, maar op de meeste moet ik wel even reageren. En ik loop altijd even de berichten onder het kopje sociaal door. We werken met het bedrijf in een Google Plusomgeving, daar komen problemen, vragen en dat soort zaken voorbij. Zo blijf ik makkelijk op de hoogte van het reilen en zeilen van de club.”

Leuke rubriek? Eerdere afleveringen lees je hier. Ook met de directeur van de Rotterdam Marathon die zelf weinig tijd heeft om te rennen en een frikadellenlunch van de zakelijk directeur van Endemol.

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.

    • Jolanda van de Beld