Winst Barcelona en verlies Bayern in Champions League

Luis Suarez (L) viert met Neymar de tweede goal van Barcelona tegen Paris Saint-Germain. Foto Reuters / Christian Hartmann

Barcelona heeft in de kwartfinale van de Champions League de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain overtuigend gewonnen (1-3). Bayern München ging hard onderuit tegen FC Porto en verloor met 3-1.

FC Barcelona heeft een voorschot genomen op een plek in de halve finales van de Champions League. De ploeg van trainer Luis Enrique won op bezoek in Parijs het eerste duel met Paris Saint-Germain met 3-1.

Neymar opende na zeventien minuten de score in het Parc des Princes, waarna Luis Suárez na rust met twee doelpunten voor een grote marge zorgde. Gregory van der Wiel deed in de slotfase via het been van Barcelona-verdediger Jérémy Mathieu iets terug namens de thuisclub.

Van der Wiel speelde de hele wedstrijd bij ‘PSG’. Hij staat volgende week dinsdag met zijn ploeg in Camp Nou voor een loodzware opdracht, aldus persbureau ANP. De Franse kampioen kan dan wel weer beschikken over topschutter Zlatan Ibrahimovic, die woensdag ontbrak vanwege een schorsing.

Gehavend Bayern verliest bij Porto

Bayern München gaat het nog moeilijk krijgen om een plek in de halve finales van de Champions League te halen. FC Porto was te sterk, de Portugezen wonnen met 3-1 van de Duitsers.

Ricardo Quaresma schoot FC Porto vanaf de strafschopstip al na drie minuten op voorsprong. Hij maakte in de tiende minuut ook de 2-0. Bayern leek de schade te beperken met een doelpunt van Thiago Alcántara, maar na rust bracht spits Jackson Martínez de eindstand op 3-1. Bij Porto speelde verdediger Bruno Martins Indi de hele wedstrijd mee.

Bayern miste de vedettes Arjen Robben, Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger. Robben bleef in München achter om te werken aan het herstel van een buikspierblessure. De Duitse kampioen staat een helse klus te wachten tijdens de return dinsdag in eigen huis.

    • Alex van der Hulst