In beeld

Zij waagden de oversteek - en leven nog

Sinds afgelopen vrijdag zijn ruim 8000 bootvluchtelingen gered die onder meer vanuit Libië proberen Europa te bereiken. De Italiaanse kustwacht hielp gisteren bij de reddingsactie van 144 migranten nadat hun boot ruim 100 kilometer voor de Libische kust was gekapseisd. Ze troffen ook 9 lichamen aan. Duizenden migranten die door het mooie weer de oversteek in gammele smokkelboten waagden zijn inmiddels al in veiligheid gebracht door reddingsacties van de Italiaanse kustwacht. Een van de havenplaatsen waar de vluchtelingen naartoe worden gebracht, is Porto Empedocle op Sicilië. De Tunesische kustwacht redde gisteren 174 migranten van 2 boten die het op weg van Libië naar Italië begaven. Zij werden naar het Tunesische Zarzis gebracht, wat 50 kilometer ten westen van de Libische grens ligt. Lees meer in het artikel van Merijn de Waal in NRC Handelsblad van vandaag (€).
Aankomst in de havenplaats Porto Empedocle, Sicilië, Italië, 13 april.
AP / Calogero Montanalampo
Porto Empedocle, Sicilië, Italië, 13 april.
EPA / Pasquale Claudio Montana Lampo
Porto Empedocle, Sicilië, Italië, 13 april.
AP / Calogero Montanalampo
Porto Empedocle, Sicilië, Italië, 13 april.
AP / Calogero Montanalampo
Porto Empedocle, Sicilië, Italië, 13 april.
AP / Calogero Montanalampo
Porto Empedocle, Sicilië, Italië, 13 april.
AP / Calogero Montanalampo
Porto Empedocle, Sicilië, Italië, 13 april.
AP / Calogero Montanalampo
Aankomst in het Tunesische Zarzis, 13 april.
AFP / Fethi Nasri
Zarzis, Tunesië, 13 april.
AFP / Fethi Nasri
Zarzis, Tunesië, 13 april.
AFP / Fethi Nasri
Zarzis, Tunesië, 13 april.
AFP / Fethi Nasri
Zarzis, Tunesië, 13 april.
AFP / Fethi Nasri