Warm, volop zon

None

De combinatie van zon en hoge temperaturen zorgde deze dinsdag al voor aangenaam lenteweer. Woensdag wordt het nog een stuk warmer. In het zuidoosten wordt mogelijk de zomerse grens van 25 graden gehaald. Dinsdagavond blijft het ook nog lange tijd aangenaam, alleen aan zee is het, net als overdag, een stukje killer. In de nacht naar woensdag wordt het niet kouder dan 7 tot 11 graden. Het blijft helder. Omdat het blijft waaien, ontstaat er nauwelijks mist. In het hele land schijnt woensdagochtend dan ook meteen volop de zon. De zuidelijke wind is matig van kracht. Daarmee wordt bovendien opnieuw warme lucht aangevoerd. In de kustgebieden wordt het 13 tot 18 graden, landinwaarts warmt het op naar 19 tot lokaal 25 graden. De dagen daarna blijft de zon geregeld schijnen en is het droog.