Later... with Jools Holland

None

BBC 2,

23.00-23.30u.

Muziekprogramma’s hebben het niet makkelijk. Zeker in Nederland sneuvelen de meeste pogingen om popmuziek naar tv te brengen vrij snel. Sinds het einde van Top of the Pops is het aanbod ook in het Verenigd Koninkrijk minder geworden. Rots in de branding bij de BBC is Later... with Jools Holland, dat vandaag aan een nieuwe reeks begint. Artiesten spelen tijdens de

live-uitzending van het programma allemaal in dezelfde, relatief kleine ruimte, terwijl presentator Jools Holland vrolijk door de studio loopt. De mix van gevestigde namen, onbekendere critical darlings en jonge talenten maakt bijna iedere aflevering de moeite waard. Zelfs de slechte interviews tussen Holland en zijn gasten hebben zo hun charme. Hoofdact is deze week Blur. De band speelt nummers van hun

comebackalbum The Magic Whip. Blur was een van de grootste bands tijdens het Britpop-tijdperk in de jaren 90. Verder: optredens van Laura Marling, The Vaccines en Natalie Prass. Vooral voor Prass – die eerder dit jaar een geweldige debuutplaat uitbracht – is het een mooie kans om haar muziek aan een groot publiek te presenteren. Later dit seizoen komen o.a. Kendrick Lamar en Mumford & Sons op bezoek.

Thijs Schrik