Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Vluchtelingen

Deel vluchtelingen Amsterdam slaapt in tenten

Een deel van de groep uitgeprocedeerde asielzoekers afkomstig uit de Vluchtgarage hebben de nacht doorgebracht in een provisorisch tentenkamp in Amsterdam. Dat meldt persbureau ANP.

Een deel van de groep uitgeprocedeerde asielzoekers afkomstig uit de Vluchtgarage heeft de nacht doorgebracht in een provisorisch tentenkamp in Amsterdam. Dat meldt persbureau ANP.

Een deel van de asielzoekers sliep op de grond in de open lucht, omdat er te weinig tenten beschikbaar waren. Een paar mensen zijn naar de nachtelijke opvang van de gemeente gegaan.

Twitter avatar wijzijnhierNL We Are Here Tonight sleeping in the open air in front of Tolstraat 186 De Pijp #Amsterdam #vluchtgarage http://t.co/fQEbdoTRqw
Twitter avatar wijzijnhierNL We Are Here Breakfast,water bottles,jerrycans for water,blankets are welcome tomorrow morning:in front of Tolstraat 186 DePijp #vluchtgarage #WeAreHere

De asielzoekers streken neer in de buurt van de Tolstraat, op een bouwterrein in de Pijp in het stadsdeel Zuid in Amsterdam. Daar zijn een grote tent en een stuk of vijf kleine tenten opgezet, zegt Marjan Saks tegen ANP. Hoe lang ze op het bouwterrein kunnen blijven, is volgens Saks van de steungroep ‘Wij Zijn Hier’ nog de vraag. De asielzoekers proberen in ieder geval zo snel mogelijk water en elektriciteit aan te leggen.

De meeste asielzoekers weigeren na hun vertrek gisteren uit de Vluchtgarage in de Bijlmer gebruik te maken van de gemeentelijke bed-, bad- en broodvoorziening. Die werd gisteren nog nadrukkelijk door de gemeente onder de aandacht gebracht.

Na hun vertrek gisteren blokkeerde de groep een tijdje een weg in de buurt van de garage. Daarna werd naar de binnenstad getrokken,