Wereldbank: groei Azië lager

De economische groei in Oost-Azië zal dit jaar lager uitvallen dan eerder voorspeld. Dat staat in een rapport dat de Wereldbank vanochtend heeft uitgebracht. Met name de tragere groei van de Chinese economie zorgt ervoor dat de regio mondjesmaat profiteert van de lagere olieprijs en het herstel in de rijkere landen. De groei in China komt dit jaar uit op 7,1 procent, na een groei met 7,4 procent in 2014. Vorig jaar maart voorzag de Wereldbank voor China nog een groei van 7,2 procent in 2015.

In rijke landen als Japan zal de groei traag en onregelmatig zijn, voorspelt de Wereldbank. De zwakke groei in Japan en in de eurozone drukt daarnaast de import uit landen in Oost-Azië.

De export van China lag afgelopen maand 14,6 procent lager dan in maart vorig jaar, de import 12,3 procent lager, zo werd vandaag bekendgemaakt in Beijing. Het Chinese handelsoverschot in maart bedroeg 18,2 miljard yuan (2,8 miljard euro). (Bloomberg / ANP)