‘Tegels’ voor NZa-nieuws NRC en verslaggeving over ebola

Het rapport van de commissie-Borstlap over de wantoestanden bij de NZa
Het rapport van de commissie-Borstlap over de wantoestanden bij de NZa Foto ANP / Martijn Beekman

De Tegel voor het beste nieuwsverhaal van vorig jaar gaat naar NRC-journalisten Joep Dohmen en Jeroen Wester. Hun reeks artikelen over de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) werd uit drie nominaties gekozen door de jury.

Twitter avatar EgbertKalse Egbert Kalse Yes, #detegel in de categorie nieuws voor NZA-verhalen van @joepdohmen en @Jeroen_Wester in @nrc Gefeliciteerd mannen!

Ook de andere kanshebbers voor de belangrijkste journalistieke prijs waren duo’s; Bart Mos en Joris Polman waren voor De Telegraaf genomineerd met hun stuk Misstanden bij KPMG. Olaf Koens en Jeroen Akkermans maakten samen met de researchredactie van RTL Nieuws kans met hun onthullingen over vliegramp MH17.

In de categorie verslaggeving vielen Kees Broere en Marco Prins in de prijzen met hun reportages over de ebola-epidemie in Afrika.

Twitter avatar basdevri Bas de Vries Correspondent Kees Broere en cameraman Marco Prins winnen vanavond terecht Tegel. Hier kun je zien waarvoor precies http://t.co/pWTPRtB2Dk

Robert Kosters won de Tegel in de categorie achtergrond met zijn verhaal over koffietopman Jan Bennink voor Follow the Money/Vrij Nederland. De onderzoeksprijs ging naar Merijn Rengers en John Schoorl voor hun artikel Subsidies voor auto’s en windmolens in de Volkskrant. Rengers werkt nu bij NRC.

Twitter avatar EgbertKalse Egbert Kalse Onderzoekstegel voor @johnschoorl en Merijn Rengers voor fiscale subsidies voor @mitsubishi Outlanders! Van harte! #detegel

Mischa Cohen won de interview-Tegel voor Die fucking datum, Lieuwe van Gogh 10 jaar later. De Talentprijs was voor Volkskrantjournalist Willem Feenstra. De zogeheten Toekomst Prijs, voor een innovatief journalistiek idee, ging naar Page Facts, dat de betrouwbaarheid van online bronnen zichtbaar wil maken naast je zoekresultaten.

    • Laura Klompenhouwer