Oldtimerverkoper Nico Aaldering vindt mailen veel te arbeidsintensief

Foto ANP

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Nico Aaldering (61), directeur-eigenaar van The Gallery in Brummen, waar een collectie staat van ongeveer driehonderd klassieke auto’s en sportwagens.

Hoeveel telefoontjes en e-mails krijg je op een dag?

“Wel honderd telefoontjes, denk ik. Maar tegenwoordig is het voordeel dat je kan zien wie er gebeld heeft. Je hoeft dus niet altijd gelijk op te nemen, maar kan ook later terugbellen. In de tijd dat wij nu aan de telefoon zitten, ben ik ook alweer drie keer gebeld. En ik krijg veel mailtjes, ongeveer 130 per dag. Veel gaat door naar mijn zoon, die is verantwoordelijk voor de verkoop. Het duurt me allemaal veel te lang, al die mails beantwoorden. Mijn zoon is er ’s ochtends wel eens van half zeven tot half tien mee bezig, heel arbeidsintensief.”

Hoeveel vrienden heb je op het werk?

“De helft van het personeel werkt hier al langer dan vijftien jaar. Het zijn mensen die me na aan het hart liggen, maar een vriendschap dat betwijfel ik. Een goede relatie dat wel. En mijn zoon is echt mijn beste vriend. We werken heel goed samen. Het is heel leerzaam om te luisteren naar de jonge generatie, ze hebben goede ideeën.”

Wat leer je zoal van de jonge generatie?

“Ze zijn anders opgevoed, zijn bijvoorbeeld heel goed met sociale media. Het is leuk om te zien wat je via internet kunt doen. Zelf zit ik niet op sociale media. Het kost me veel te veel tijd. Ik heb me ooit aangemeld op LinkedIn en had binnen vier dagen van 120 mensen een vriendschapsverzoek. Die kan ik natuurlijk nooit allemaal beantwoorden. Maar dan lijk je weer arrogant. Dat vind ik een tekortkoming dus doe ik het liever helemaal niet.”

Nico Aaldering, directeur van The Gallery in Brummen. (Foto Steve Hall)

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Hoe ziet een dag voor jou eruit?

“Ik sta om kwart voor zeven op en dan ga ik een half uur tot drie kwartier sporten. Twee keer per week in de sportschool en anders thuis op de loopband. Ik ontbijt in vijf minuten. Om half negen hebben we op de zaak ochtendoverleg en daarna ga ik even naar de werkplaats en poetsafdeling aan de andere kant van het dorp. De rest van de dag heb ik 100.000 afspraken. Of in ieder geval veel. Met klanten en verkopers. En ik reis de hele wereld over op zoek naar mooie auto’s.”

Wat doe je op zo’n reis?

“Het reizen is heerlijk. Als het in buurt is, ga ik er met de auto heen, anders met het vliegtuig. Ik krijg vaak tips en heb wat vaste adressen, in Italië bijvoorbeeld. De auto’s zijn natuurlijk heel kostbaar dus ik zoek van tevoren al veel uit. En dan ga ik kijken, soms ben ik wel een week weg. Meestal kom ik wel met een auto terug. Het is gewoon echt een fantastisch vak. Ik zit hier tussendoor in de zaak ook lekker in de autootjes, even lekker rijden. Elke werkdag is voor mij een feestdag.”

Wat eet je als lunch?

“Lunchen? Dat doe ik meestal niet, daar heb ik geen tijd voor. Af en toe eet ik een stukje fruit.”

Leuke rubriek? Eerdere afleveringen lees je hier. Met onder andere een directeur die stiekem koekjes eet in zijn detox week en een brouwmeester die om half 8 ‘s ochtends al wel een biertje lust.
    • Marieke ten Katen