In beeld

Zo werd de bevrijding van Groningen nagespeeld

De bevrijding van de stad Groningen is deze week 70 jaar geleden. Er werd op verschillende manier stil gestaan bij dit jubileum. Zo werden er gevechten nagespeeld, was er een authentiek soldatenkamp in het stadspark en reed een optocht van zo'n 140 historische legervoertuigen gisteren in een herdenkingstocht van Westerbork naar Groningen. De tocht werd uitgevoerd door Keep Them Rolling, een vereniging van verzamelaars uit de Tweede Wereldoorlog. De stoet voertuigen vertrok vorige week vanuit Groesbeek. Op veel plekken langs de route hingen de vlaggen uit en werd tegelijk met de optocht het 70-jarig jubileum van de bevrijding gevierd.
Groningen, 11 april.
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Bevrijdingstoer Keep them Rolling komt de stad binnen.
Kees van de Veen
Bevrijdingstoer Keep them Rolling komt de stad binnen.
Kees van de Veen
Nagespeelde gevechten op de Paterswoldseweg.
Kees van de Veen
Nagespeelde gevechten op de Paterswoldseweg.
Kees van de Veen
Nagespeelde gevechten op de Paterswoldseweg.
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Op de Grote Markt.
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Pauze.