Goal van het Weekend: dit is er een voor in de eindejaarslijstjes

Germán Burgos tevreden met zijn openingsgoal gisteren tegen Sassuolo. ANP-EPA / Paolo Magni

Ze zitten erbij. Van die goals die aaneenhangen van stukjes genialiteit, instinct en mazzel die op het juiste moment als de welbekende puzzelstukjes samenvallen. En dat resulteert dan in een goal die we rondom de feestdagen nog wel terug zullen zien in menig lijstje met de beste goals van 2015.

3. Joshua Brenet (PSV)

We beginnen in eigen land waar Brenet de aankomend landskampioen even op weg hielp naar weer drie punten. De Eindhovenaren stonden na een vroege voorsprong toch opeens op 1-1 tegen bekerfinalist PEC Zwolle. Hoe kun je dan beter duidelijk maken dat er toch echt niets te halen valt dan door je droomdoelpunt te maken?

2. Robert Lewandowski (Bayern München)

Van de Nederlandse bijna-kampioen naar die van Duitsland. Al is dat bij de oosterbuurtjes bijna een formaliteit, zo’n Bundesliga-seizoen. Dan is het een tijdje Dortmund, en anders een keer Schalke of zoals nu Wolfsburg dat mag blaffen. Maar doorbijten in die hegemonie van Bayern blijkt toch maar wat lastig. Geen misselijke selectie ook waar zo’n Pep Guardiola dan mee moet werken. Lewandowski deed dit ook weer alleraardigst:

1. Germán Denis (Atalanta Bergamo)

‘El Tanque’ heet ‘ie. Inderdaad, De Tank. Vanwege zijn lichaamsbouw. Dan verwacht je niet gauw acrobatische praktijken, maar Germán had er zin in gisteren. Daarbij geholpen door twee uitgenaste teammaten, om er maar eens een Hiddinkje in te gooien. Er werden elders ook goeie goals gemaakt: zo werd er lustig op los gestift in Zweden en Mexico. En Chory Castro (Real Sociedad) nam ‘m ook goed op de pantoffel. Maar we zien El Tanque graag terug in december:
https://youtu.be/TozkfisNH_E

    • Jules Seegers