Fans United hoeven zich niet langer te schamen

Louis van Gaal kan voorlopig niet stuk bij de aanhang van Manchester United. De voormalig bondscoach leidde de ‘Mancunians’ gisteren naar een overtuigende zege in de stadsderby tegen Manchester City: 4-2. Zijn ploeg won voor de zesde keer op rij en heeft goede kans op een plek in de groepsfase van de Champions League.

De gasten hadden op Old Trafford de beste start. Al na acht minuten zette Sergio Agüero City op 0-1. Onder leiding van Ashley Young kwam United sterk terug. Eerst tikte de vleugelspeler, die de voorkeur kreeg boven Angel di Maria, de 1-1 binnen. Vervolgens gaf hij de voorzet waaruit Marouane Fellaini de 2-1 inkopte. Halverwege de tweede helft maakte Juan Mata 3-1, waarna verdediger Chris Smalling met een kopbal voor 4-1 zorgde. Vlak voor tijd bepaalde Agüero de eindstand op (4-2). Van Gaal was vooral blij voor de fans. „Zij hebben hier drie jaar op gewacht. Ze hebben al die tijd beschaamd over straat gelopen, omdat City boven United stond. Dat is nu weer anders”, zei hij bij FOX Sports.

United staat derde in de Premier League, acht punten achter koploper Chelsea. City is vierde en zag de achterstand oplopen tot twaalf punten. Even leek het er gisteren op dat de titelstrijd weer spannender zou worden, maar koploper Chelsea wist op bezoek bij Queens Park Rangers nog net te winnen. Cesc Fabregas maakte kort voor tijd de beslissende 1-0. Het gat met de eerste achtervolger Arsenal, dat zaterdag Burnley versloeg (1-0), blijft zeven punten. (ANP)