Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Nog nooit bouwden zo weinig zzp’ers pensioen op als nu, blijkt uit onderzoek van GfK. De belangrijkste reden? Geldgebrek.

Dát Hillary Clinton president wil worden, is al heel lang bekend. Na haar formele aankondiging van zondag is de vraag waarom. “Alledaagse Amerikanen hebben een voorvechter nodig”, zegt de kandidaat in een gelikt filmpje. “En ik wil die voorvechter zijn.”

Aan onze kant van de oceaan schiet het minder op met het aantal vrouwen aan de top. Sollicitatiegesprekken zouden daar weleens een belangrijke rol in kunnen spelen. Mannen kiezen sneller voor een sollicitant die op hen lijkt dan vrouwen.

Poldernieuws

Een persoonlijk conflict in de top van Volkswagen begint volgens het FD te escaleren.

In Trouw een pleidooi om duurzaamheid en fair trade als consumenten collectief aan te pakken.

Wat de banken ook mogen beweren, het blijft lastig voor de gemiddelde zzp’er om aan een hypotheek te komen, meldt QuoteNet.

While you were sleeping… in the US

De kans is helemaal niet zo groot dat Hillary Clinton president wordt, zegt meestervoorspeller Nate Silver. Maar stel, dan kunnen we in economisch opzicht een ‘Obama III’ verwachten, betoogt Quartz.

Een van de zondagse politieke talkshows die Clinton zeker zal aandoen, krijgt volgens de Washington Post een fris nieuw gezicht.

Iowa: de staat van mais, varkensvlees, voorverkiezingen en de absolute top in biotech, schrijft de Wall Street Journal.

While you were sleeping… in Asia

Aziaten drinken koude thee bij hun pittige maaltijden. Nikkei Asian Review schrijft dat Japanse bierbrouwers zoals Asahi en Sapporo deze groeimarkt al ontdekt hebben.

De telefoons van Xiaomi worden binnenkort ook in Indonesië gemaakt, schrijft The Jakarta Post. Omdat dat van de regering moet.

De topvrouw van Heinz in India is opgestapt. Volgens The Economic Times heeft dat te maken met slechte prestaties van het merk.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q