Ben&Jerry’s en de hongerige vrouwen

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: De presentatie van drie nieuwe Ben&Jerry’s ijssmaken in Tuschinski in Amsterdam
Wie: Zestien hongerige journalistes, presentator Pim Veth en smaakmaker Peter Lind

De ijsmakers van Ben&Jerry’s hebben duidelijk hard zitten broeden op stoere krachttermen om hun nieuwe smaken ijs mee te beschrijven. De ‘pints’, zoals de bekers genoemd worden, zitten volgepropt met ‘utter clutter’, ‘crumbles’, en ‘cores’. Toch zijn het zestien dámesjournalisten die plaats nemen in een klein zaaltje van het Tuschinski, waar drie nieuwe smaken ijs worden gepresenteerd. Al kwebbelend over hun favoriete smaak beklagen ze zich over de afwezigheid van mannen.

Sympathiek hippie-imperium

Gelukkig blijkt er toch wat mannelijk schoon te bewonderen, en wel in de vorm van Pim Veth, die is ingehuurd om de presentatie in banen te leiden. “In ruil voor een paar bakken Ben&Jerry’s”, grapt hij. De dames kirren. Houdt hij ook zo van ijs? Wat is zijn lievelingssmaak? Veth kucht en bloost en besluit dan gewag te maken van zijn verloofde. “Verloofd?”, zucht een journaliste. “Dan kunnen we net zo goed nu naar huis gaan.”

Maar niet voor dat er ijs geproefd is. Oh ja.

Drie nieuwe smaken dus, uit het oh zo sympathieke hippie-imperium van Ben Cohen en Jerry Greenfield, die zich in 1978 ‘in een fantastisch avontuur stortten’ door een ijswinkel te openen in een vervallen tankstation in Vermont, USA. Inmiddels is het ijs zo’n beetje wereldwijd te verkrijgen en rollen in Hellendoorn, waar de fabriek die Europa van Ben&Jerry’s voorziet staat, dagelijks een miljoen pints van de lopende band.

 

Peter Lindt doet voor hoe je een droge mond krijgt van de koekjes in je ijs.

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Droge koekjes

Proeven doen de journalistes onder de bezielende begeleiding van Peter Lind, het brein achter vele Ben&Jerry’s smaken. Vanuit Vermont geeft hij via Skype instructies. “Neem eens alleen een hapje van een koekje”, maant hij als er What-a-lotta chocolate uitgedeeld wordt. “Droog zijn die koekjes hè? Dat is expres, zodat je een droge mond krijg en meteen weer een hap ijs wil nemen. Zo blijf je maar door eten”, grijnst Lind trots.

Inderdaad, de bakjes zijn snel leeg. De dames kijken om zich heen. Ze lusten nog wel wat. Hun oog valt op Pim Veth die net zijn lippen aflikt na zijn laatste hapje ijs…

    • Bo van Houwelingen & Caroline van Keeken