Geen vaccinatie? Geen kinderbijslag

Australische ouders die hun kinderen niet laten inenten, bijvoorbeeld vanwege hun geloof, krijgen vanaf januari volgend jaar geen kinderopvangtoeslag en gezinsbelastingvoordeel meer. Dat wil de Australische premier Tony Abbott. Gezinnen kunnen daardoor jaarlijks bijna 11.000 euro per kind mislopen. „Ouders die hun kinderen vaccineren moeten erop kunnen vertrouwen dat ze op de kinderopvang geen ziektes oplopen omdat anderen gewetensbezwaren hebben tegen vaccinatie”, zo citeerde de Australische krant The Sydney Morning Herald Abbott gisteren over zijn plannen. Hoewel ongeveer 97 procent van de Australische kinderen wel wordt gevaccineerd, is het aantal dat niet is ingeënt het afgelopen decennium gestegen. Er zijn nu 39.000 ongevaccineerde kinderen onder de zeven jaar. Dat zijn er 24.000 meer dan tien jaar geleden.

    • Ap