Waterschade na lekkage in Markthal Rotterdam

In de Markthal in Rotterdam is een flinke waterlekkage ontstaan.
In de Markthal in Rotterdam is een flinke waterlekkage ontstaan. Foto ANP / AS Media

In de Markthal in Rotterdam is vannacht een flinke waterlekkage ontstaan. Het water is ook terechtgekomen in winkels en elektraruimtes, maar de schade valt mee.

Dat meldt de veiligheidsregio Rijnmond. De markt is gewoon geopend om 12.00 uur. Zondag is een drukke dag in Rotterdam vanwege de marathon.

Waar de brandweer eerst nog meldde dat de schade aan sommige winkels “enorm” is, meldt de politie nu dat dat meevalt. Ruim veertig woningen boven de hal zitten vandaag nog wel even zonder stroom en water, meldde de politie. Niemand heeft zijn huis hoeven verlaten.

Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl #Wateroverlast Verl. #Nieuwstraat #Rotterdam - Betreft Markthal en belendende woningen. http://t.co/9RkM86XvsU
Twitter avatar rijnmondveilig rijnmondveilig.nl #Wateroverlast Verl. #Nieuwstraat #Rotterdam - Waterschade in woningen, winkels en elektra ruimtes. http://t.co/9RkM86XvsU

Het lek ontstond in een pomp van de waterleiding op de achtste verdieping van het nieuwe pand, dat ruim een halfjaar geleden werd geopend. Het water stroomde omlaag en kwam terecht in de appartementen, enkele marktwinkels en in een technische ruimte, waardoor kortsluiting ontstond. Een aantal nog leegstaande huizen boven de overdekte hal is vanwege de wateroverlast door de brandweer opengebroken.

De Markthal is sinds 1 oktober geopend. De 228 huur- en koopappartementen in het pand vormen de muren en het dak van het pand, waar op de vloer een versmarkt wordt gehouden en waar allemaal restaurants in zijn gevestigd.

Bekijk de In Beeld van de Markthal van oktober: