Doden na meerdere bomaanslagen in de Sinaï

Foto AP / Muhamed Sabry

Een bomaanslag bij een politiebureau op het Sinaï-schiereiland in Egypte heeft het leven gekost aan zes mensen. Tientallen anderen raakten gewond, schrijft persbureau Reuters. De explosie in de stad El Arish was in de hele buurt te voelen, zeiden ooggetuigen tegen persdienst AP. Eerder vandaag kwamen bij een bomaanslag op het schiereiland zes Egyptische militairen om.

In het noorden van de Sinaï zijn islamitische strijders actief van de beweging Sinaï Provincie. Zij hebben zich solidair verklaard met terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), die delen van Syrië en Irak in handen heeft. Sinaï Provincie pleegt vaker aanslagen op de veiligheidsdiensten. In februari kwamen daarbij ruim dertig mensen om.

President Sisi heeft gezegd dat Egypte een lang en zwaar gevecht wacht tegen terrorisme. De militanten pleegden de afgelopen jaren ook al aanslagen in Egypte, maar toen vooral op Israëlische doelen en onder de vlag van al-Qaeda.