In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week beelden van de golfmasters in Augusta, het Japanse keizerlijke echtpaar op tour in Azië en de naweeën van de aanslag op de universiteit in Kenia. WAARSCHUWING: Sommige foto's in deze serie kunnen als schokkend worden ervaren.
FOTO VAN DE WEEK 7 april, Aleppo: Twee meisjes houden elkaars handen vast in het Syrische Aleppo, na een aanval op hun wijk. Volgens activisten hebben de regeringstroepen vanaf de grond raketten afgevuurd.
Reuters / Abdalrhman Ismail
10 april, Hakota: Japanse reddingswerkers en bewoners van Hakota proberen gestrande witlipdolfijnen te redden door ze weer uit te zetten in zee. Ongeveer 150 dolfijnen waren op het strand terecht gekomen. Allemaal waren nog in leven, maar een aantal waren gewond en zwak.
EPA / Japanse kustwacht
9 april, Jurf al-Sakher: Iraakse regeringstroepen houden een grote versie van hun nationale vlag omhoog en maken vredesgebaren, tijdens hun diploma-uitreiking in de regio Jurf al-Sakher, ongeveer 50 kilometer zuidelijk van Baghdad.
AFP / Haidar Hamdani
4 april, Stavropol: deelnemers van een regionaal bodybuildingsfestival in Stavropol in Rusland, wachtend in de coulissen. Er deden meer dan 100 mensen mee aan het festival.
Reuters / Eduard Korniyenko
7 april, Changsa: Twee mannen proberen een auto uit het water te duwen in Changsa, een plaats in de Chinese provincie Hanan. Door een storm was grote wateroverlast ontstaan.
AFP
De Spaanse golfer Miguel Angel Jimenez, doet stretchoefeningen tijdens een oefenronde voor de Masters, die dit weekend in Augusta wordt gespeeld. Hij haalde de cut niet.
AP / Charlie Riedel
Ongedateerd: De Britse prins Harry in een Spitfire tijdens een vlucht van West Sussex naar Isle of Wight.
Reuters / John M Dibbs
7 april, Bait Rejal: Een tijdens de Saoedische luchtaanvallen kapotgeschoten huis in een dorpje vlakbij de hoofdstad van Jemen, Sana'a. De aanval kostte aan drie vrouwen en drie kinderen het leven.
Reuters / Khaled Abdullah
7 april, Tijuana: Politieagenten inspecteren een tunnel, ontdekt in een huis in het Mexicaanse Tijuana vlakbij de grens met de VS.
EPA / Lauro Serna
9 april, Fairdale: De schade na een tornado in het dorpje Fairdale in de Amerikaans staat Illinois. Door de storm viel één dode en raakten zeven anderen gewonden. Alle huizen in het dorp werden beschadigd. Meer dan 15 huizen zijn helemaal vernietigd, aldus lokale autoriteiten.
AP / John Starks
8 april, Vaticaanstad: Paus Francisus wisselt zijn keppel voor zijn optreden op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad in Rome.
Reuters / Tony Gentile
8 april, Singapore: Schoonmakers aan touwen tijdens de schoonmaak van de gevel van het ArtScience Museum in Singapore.
Reuters / Edgar Su
9 april, Beawar: Indiase boeren dorsen het geoogste tarwe in een dorpje in de provincie Rajasthan.
AFP
5 april, Sana'a: Een jongen houdt zijn vader's geweer vast tijdens een protest van sympathisanten van de Houthi-rebellen tegen de luchtaanvallen van Saoedie-Arabië op de Jemenitische hoofdstad Sana'a.
Reuters / Khaled Abdullah
9 april, Palau: De Japanse keizer Akihito (rechts) en keizerin buigen richting Angaur, een apart eilandstaatje in Stille Oceaan. Op het nabijgelegen Palau heeft het keizerlijk echtpaar even daarvoor bloemen neergelegd bij een oorlogsmonument.
Reuters / Kyodo
8 april, Chanaral town: Een gedeeltelijk uiteengevallen auto in droge modder, in het gebied in Chili dat eind maart werd getroffen door zware regenval en overstromingen.
Reuters / Ivan Alvarado
Pas vrijgelaten yezidi's knuffelen elkaar in een buitenwijk van Kirkuk. Woensdag liet Islamitische Staat meer dan tweehonderd ouderen en zieken vrij. Zij werden al sinds vorige zomer vastgehouden, nadat de terreurgroep hun dorpen in het noorden van Irak hadden veroverd.
Reuters / Ako Rasheed
10 april, Mazar-i-Sharif: een Afghaanse ambtenaar onderzoekt de rechtbank in Mazar-i-Sharif. Die was een dag eerder aangevallen door militanten gewapend met raketten en andere wapens. Daarbij kwamen de politiechef van de wijk en twee andere agenten om het leven.
Reuters / Anil Usyan
Een man knielt in de Keniaanse hoofdstad Nairobi bij houten kruizen met daarop de namen van de slachtoffers van de aanslag in Garissa.
Foto AFP / Simon Maina
4 april, Garissa: Een menigte bekijkt de lichamen van vermoedelijke daders van de aanslag op de Garissa-universiteit in Kenia.
Reuters / Goran Tomasevic