Aandeelhouders vergaderen, verpakkers staken en tijd voor de aangifte

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Het is weer die tijd van het jaar. Alle jaarverslagen zijn wel zo’n beetje uit, nu is het tijd voor de aandeelhouders om het erover te hebben. Zo komen dinsdag de aandeelhouders van PostNL bij elkaar (daar zijn ze vast blij met de TNT-overname), woensdag die van SBM (heeft een nogal brutale bonus uitgekeerd), Heijmans (zware tijden), Ahold, de RTL Group en KPN, donderdag biobedrijf Wessanen (250 jaar oud) en Nestlé.

2. Halverwege april, dus ook de eerste kwartaalcijfers verschijnen. Onder meer chipmaker ASML, Unilever en Sligro.

3. “Van retail tot fanfold, industriële Heavy Duty en XXL verpakkingen. Golfkarton en massief karton. Niet alleen flexo, maar ook offset bedrukt.” Wij snappen het ook niet 100 procent, maar Smurfit Kappa weet alles van kartonnen, plastic en andere verpakkingen. En morgen staken de Nederlandse werknemers van het bedrijf, een van de grootste verpakkers van Europa. Het gaat al een tijd minder goed in de sector.

4. Je zal maar ondernemer zijn. Dan krijg je je eigen week. Of tenminste, halve week. De Week van de Ondernemer begint dinsdag en duurt tot en met donderdag. Woensdag wordt bekend wie de beste ondernemer van het jaar is.

5. Het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank hebben deze week voorjaarsvergaderingen. Dinsdag publiceert het IMF de vooruitzichten voor de wereldeconomie. Maar blijven deze instituten nog wel zo lang belangrijk, met al die concurrentie uit China?

6. Je kan dit jaar tot 1 mei je belastingaangifte doen. Maar als je voor woensdag klaar bent, pak je toch nog voordeel. En de Belastingdienst probeert jou te bewegen op te schieten. Nudging, heet dat.

7. Donderdag begint de Global Conference on CyberSpace. In Den Haag, georganiseerd door de Nederlandse overheid. Die kan daar zelf trouwens ook nog wel wat van leren.

8. Gek op auto’s? Vrijdag begint de AutoRai. Maar ehm, gaat er eigenlijk nog wel iemand naar beurzen?

9. En last but not least: donderdag is het nationale secretaressedag. Tijd voor bloemen dus. Klinkt toch gezelliger dan de werkloosheidscijfers en dag van de slager (ook donderdag) of de dag van de boerenstrijd (vrijdag).

    • Anouk van Kampen