Weer

Het weekeinde valt na het mooie weer van vrijdag een beetje tegen. Er is meer bewolking en het wordt iets frisser. Met een westelijke stroming trekken zaterdagmiddag buien over ons land. Tussendoor breekt de zon een paar uur door.

De zuidwestenwind is matig en aan zee vrij krachtig. Door de aanvoer van minder zachte lucht wordt het zaterdagmiddag slechts 11 graden aan zee en 15 of 16 graden in het oosten en zuiden van het land. In de loop van vanavond en vannacht klaart het vanuit het westen op en neemt de wind af. Onder een heldere hemel koelt het af naar 5 graden. Zondag wisselen wolken en zon elkaar af en blijft het tot de avond droog. De zuidwestenwind is zwak of matig en het wordt 13 graden in Zeeland en 17 graden in Limburg. Een hogedrukgebied schuift vanaf maandag via ons land het continent op. Daardoor neemt de neerslagkans verder af. Omdat er maandag nog frisse lucht wordt aangevoerd vanaf de Noordzee wordt het niet warmer dan 10 tot 14 graden.

Vanaf dinsdag loopt het kwik weer op. Mogelijk wordt het woensdag met een zuidelijke wind weer 20 graden.