online shoppen

10 tips voor online winkelen met succes

Bepaal een zoekmethode. Sommige sites hebben zo’n gigantisch aanbod dat je er makkelijk in verdrinkt. Kies welk soort kledingstuk of merk u wilt.

Google door bij twijfel aan de betrouwbaarheid van een webwinkel. Slechte recensies staan zelden op de site van de winkel zelf, maar elders vaak wel.

Vermijd de verleiding van de nieuwsbrief. De nieuwsbrieven van webwinkels worden meestal rond het middaguur gestuurd, als met name vrouwen graag bestellen : ‘The pieces you NEED are here.’ U hóeft zich er niet voor aan te melden.

Let op bij tijdelijk gratis verzenden. Veel webwinkels hebben periodes dat ze gratis verzending aanbieden. Vaak betekent dat dat de uitverkoop eraan komt.

Pas op met webwinkels van buiten de EU. Bij bestellingen uit de VS, bijvoorbeeld, moet bij bestellingen vanaf 22 dollar btw worden betaald, boven de 150 dollar komen daar invoerrechten bij.

Regel de ontvangst. Als u niet zelf thuis bent om het pakket in ontvangst te nemen, is het goed om te kijken of de bezorgdienst het bij buren mag afgeven. Als u dat niet wilt, is het slim het pakket op het werkadres te laten bezorgen.

Lees altijd zorgvuldig de retour- en ruilvoorwaarden. Soms volstaat het niet om iets terug te sturen, maar moet dat eerst worden gemeld via de site.

Anticipeer op retourneren. Laat kaartjes aan de kleding zitten. Pas schoenen op een zachte ondergrond, zodat de zool gaaf blijft.

Vergelijk prijzen. Een paar sandalen van Dries Van Noten dat bij Luisaviaroma 609 euro kost, is bij Mytheresa 54 euro goedkoper.

Stel terugsturen niet uit. Terugsturen is gedoe, iets dat je voor je uitschuift tot het te laat is. Is iets niet helemaal wat u ervan verwacht had, past het niet precies? Zo snel mogelijk de deur uit!