Online winkelen

Een digitale versie van jezelf, die alle kleren aanpast, zodat je precies kunt zien wat je staat en hoe het past. Een app die bijpassende schoenen bij een outfit zoekt, of een die voor jou een selectie uit het voorjaarsaanbod maakt, binnen een v astgesteld budget.

Als je bedenkt wat in principe mogelijk is op het gebied van online winkelen, dan stelt wat je nu tegenkomt eigenlijk nog niks voor. Voor maten moet je afgaan op een model dat veel langer en dunner is dan de meeste vrouwen en mannen. Kleren worden zelden op een bewegend model afgebeeld en de suggesties die je krijgt voor wat je nog meer mooi zou vinden, kloppen meestal niet.

Evengoed zijn we in Nederland dol op online winkelen. Terwijl in winkelstraten de ene na de andere boetiek de deuren moet sluiten, bloeien veel online shops. Nee, je kunt er niet passen, je kunt de stof niet voelen en je krijgt geen kopje koffie. Maar het aanbod is gigantisch. Je bent niet meer afhankelijk van het inkoopbeleid van die ene goede winkel in je buurt, maar de hele wereld ligt voor je open. En het heeft ook wel wat, zo’n pakketje dat een paar dagen later wordt bezorgd alsof het een cadeautje is.

Voor deze gids selecteerden we online boetieks die volwaardige winkels zijn, dus geen sites van winkels die een selectie van het aanbod verkopen. De webwinkels van de ketens die in elke stad vestigingen hebben, hebben we buiten beschouwing gelaten, net als de sites van de grote luxemerken.

Veel succes met zoeken, passen en terugsturen.

Milou van Rossum en Nathalie Wouters