Excelsior dieper in problemen door Vitesse, NAC laat punten liggen

Excelsior heeft met 1-3 verloren van Vitesse. De club speelde een goede eerste helft, maar wist niet te scoren, wat de ploeg in de tweede helft opbrak. Ook NAC Breda heeft duur puntenverlies geleden.

Excelsior-vitesse

Het leek er dit seizoen op dat Excelsior zich vroegtijdig veilig zou spelen. Begin maart wonnen ze nog op overtuigende wijze van sc Heerenveen (3-0). Daarna kwam de klad erin: de ploeg pakte maar één puntje in de laatste vier wedstrijden. Daardoor zakte Excelsior nog verder op de ranglijst.

Vitesse was op voorhand geen gemakkelijk tegenstander voor Excelsior. De Arnhemmers verloren op 24 januari voor het laatst. Excelsior trok zich daar niets van aan en ging meteen vol in de aanval. Spits Tom de Weert kopte raak uit een hoekschop van Adil Auassar.

In de rust was het 1-1. Vitesse kwam in de 72e minuut opnieuw op voorsprong. Bertrand Traoré, die ook het eerste doelpunt maakte, schoot de tweede binnen en Renato Ibarra de derde.

NAC Breda - FC Dordrecht

Het begon zo goed: NAC Breda leidde bij rust met 2-0 tegen FC Dordrecht, maar uiteindelijk stond er 2-2 op het scorebord. Adnane Tighadouini maakte beide doelpunten voor NAC, maar na de tegentreffer van Giovanni Korte stortte de thuisploeg volledig in. Everton Pisas zorgde voor de gelijkmaker.

Twitter avatar NACnl NAC Breda Official Afgelopen.. Ongeloof in het Rat Verlegh Stadion. NAC laat een 2-0 voorsprong uit handen glippen: 2-2.. #NACpraat #NACdor

(ANP)