To Tulsa and Back – J.J. Cale

De Amerikaanse singer-songwriter en gitarist J. J. Cale (1938 - 2013) was niet iemand die graag in het middelpunt van de belangstelling stond. In To Tulsa and Back: On Tour with J.J. Cale wordt hij „de meest pretentieloze man die ooit onderdeel is geweest van de muziekindustrie” genoemd. Zijn invloed moet niet worden onderschat. Muzikanten als Neil Young en Eric Clapton zijn groot fan. Toen muziekblad Mojo aan Clapton vroeg welke andere muzikant hij het liefst zou willen zijn, antwoordde hij: „Cale.” Clapton – die vorig jaar een album met Cale-nummers uitbracht als eerbetoon – komt ook in deze documentaire aan het woord. Regisseur Jörg Bundschuh volgt Cale tijdens een Amerikaanse tour in 2004 ter ondersteuning van zijn album To Tulsa and Back. Concertfragmenten worden afgewisseld met sfeerbeelden en interviews. Cale vertelt over het muzikantenleven, zijn jeugd en zijn wilde jaren.

Canvas, 21.50-23.20u.