Deze week in zes graphics

De week aan de hand van de beste infographics op NRC Q

Waarom jij dus echt in Waddinxveen moet wonen…

Een school om de hoek, een huisarts, voldoende groen en een treinstation om naar je werk te gaan. Waar moet je dan wonen? NRC Q koppelde 23 open data-bestanden aan elkaar en analyseerde de gegevens voor 215 gemeenten. Amsterdam, Bussum of - ja echt - Waddinxveen zijn de places to be.

…of in Delfzijl, als je betaalbaar wilt wonen

Donderdag presenteerde de NVM nieuwe woningmarktcijfers. In het kort: de crisis is voorbij en de prijzen stijgen weer. Goed nieuws voor verkopers dus. In welke regio’s zijn de huizen goedkoop vergeleken met wat mensen aan hypotheek kunnen krijgen?

Gezond zijn mag wat kosten…

Gezond zijn, wat kost dat? De zorg wordt vooral betaald vanuit je zorgverzekering en dat neemt alleen maar toe. Het geld vanuit de overheid - een kwart - slinkt. Hier de cijfers op een rij.

…net zoals de Apple Watch. Maar koop hem nog maar even niet

Vrijdag begon de verkoop van de Apple Watch in onder andere de VS, Engeland en Duitsland. Het slimme horloge van de techreus uit Cupertino is hot, maar is hij ook onmisbaar? Mwah. Denken analisten.

Shell shopt ook

Deze week maakte Shell bekend het Britse olie- en gaswinningsbedrijf BG over te gaan nemen. Voor een pittig bedrag: zeker 61 miljard euro. Zes vragen over de megadeal van energiereuzen Shell en BG. In onderstaande grafiek het bedrag in perspectief.

ICYMI: de belangrijkste binnenlandse economische cijfers van deze week

In maart gingen 610 bedrijven over de kop, zo’n 130 meer dan een maand eerder. Is het klaar met de positieve statistieken van de afgelopen maanden? De werkloosheid stijgt, het aantal failliete bedrijven ook. De regionale cijfers op een rij:

En verder:

  • Inflatie:↑ (+0,4 procent)
  • Oppervlakte voor aspergeteelt:↑ (+60 procent sinds 2000)
  • Aantal jeugdbendes:↓ (-18 procent t.o.v. 2013)
      • Yordi Dam