Deze man liep honderd marathons in honderd dagen. Zou jij het kunnen?

Sommigen lopen plichtmatige rondjes. Anderen zijn wat fanatieker. En dan heb je Daren Wendell, die honderd marathons liep, in honderd achtereenvolgende dagen. Vandaag kwam hij bij de finish.

Sommigen lopen plichtmatige rondjes. Anderen zijn wat fanatieker, en een kleine groep durft zelfs een marathon aan. Tja, en dan heb je Daren Wendell. Die honderd marathons liep. In honderd achtereenvolgende dagen.

Vandaag was-ie eindelijk klaar.

Twitter avatar DarenWendell Daren Wendell Hello, New York! Mission accomplished!
Total Miles: 2,903.13
Total Raised: $131,602
People Served: 3,272 http://t.co/Ym4OtzhSpG

dertig paar schoenen

De 33-jarige Wendell, een Amerikaan, vertrok op Nieuwjaarsdag uit Santa Monica en legde honderd dagen elke dag een marathon af: 42,195 kilometer. Hij versleet dertig paar hardloopschoenen, verloor de meeste teennagels en kreeg fikse blaren. Maar het was niet voor niets: Wendell liep voor Activewater, een organisatie die zich inzet voor veilig drinkwater in Afrika. Hij haalde 130.000 dollar (ruim 122.000 euro) op.

Wendell op dag 97 tegen het magazine Runner’s World:

“Ik ben hier om 2.500 mensen in Ethiopië te helpen. Dat hebben we kunnen doen. Het is een succes. Ik wil dat vieren, als ik op het eind gekomen ben.”

Bekijk hier zijn laatste finish op Times Square in New York.
https://www.youtube.com/watch?v=DXzc2sHbYIw

Eetgewoonten

De grote vraag: hoe houd je zoiets vol? In ieder geval niet door gezond te eten, zegt Wendell tegen de Daily Record. Om energie te behouden eet hij 6000 tot 7000 calorieën per dag. Tijdens elke marathon stopt hij drie keer om te eten. “Vanmorgen at ik drie bakken Froot Loops, gisteren 15 plakken bacon met stroop.”

En verder? Vooral “geluk, bidden, en veel trainen”, zegt Wendell. En ervaring. Want Wendell heeft al vaker extreme uitdagingen gezocht; zo fietste hij van de ene Amerikaanse kust naar de andere en wandelde hij zo’n 5.000 kilometer achter elkaar. En nu is het klaar:

“Nu is het tijd voor rust. Misschien kopen we een huisje, beginnen we een gezinnetje. Dat zou de volgende uitdaging kunnen zijn.”

Verder lezen

Ga jij nog een rondje? Kijk eens op NRC Q Run voor een hardloopwedstrijd. Of lees: