De aantrekkelijkste gemeenten van Nederland, het jaar van de overnames

Beeld NRC Q

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Het was de week (of is het het jaar?) van de overnames. Van de historische overname van BG door Shell (de grootste Nederlandse ooit). En die van TNT door FedEx. Echte liefde, tussen die twee.

2. Vleeshandelaar Willy Selten moet de cel in. De rechter geloofde toch niet dat paardenvlees per ongeluk tussen rundvlees terechtkwam. “Ik ben me rot geschrokken”, zei Selten nog wel tijdens de rechtszitting. “Ik heb en had niks met paardenvlees.” Begrijpelijk.

3. De treinen van NS of het gas van Gasunie en het hoogspanningsnet van Tennet - allemaal van de staat, die enig aandeelhouder is. Maar Nederland heeft in veel meer (en vreemdere) bedrijven een belang. Een luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld.

4. Amsterdam is volgens onze berekeningen de aantrekkelijkste Nederlandse gemeente om te wonen. Bekijk hier onze ranglijst. En dit kan je in die beste gemeenten kopen.

5. De Apple Watch kan besteld worden. Doen? Lees eerst even dit recensie-overzicht. En weet je wel wat Apple allemaal met dat geld doet?

6. Valt best op hè, dat elke Nederlandse straat dezelfde winkels, supermarkten en horeca bevat. Komt onder meer hierdoor. Maar: niet alle ketens overleven.

7. Weekend, tijd voor patat. En die komt waarschijnlijk uit Woerden. Of lust je toch liever een kroketje of frikadel?

Enneh, psst. Een extraatje: de schattigste onderneming van de week.

    • Anouk van Kampen