Capitool in Washington weer open, ‘geen aanwijzing voor terrorisme’

Het Capitool in Washington was afgesloten nadat er in de buurt schoten zijn gelost, maar is inmiddels weer toegankelijk. De politie doet nu onderzoek naar een verdacht pakketje in de buurt van het Capitool.

Het Capitool in Washington.
Het Capitool in Washington. Foto ANP / Valerie Kuypers

Het Capitool in Washington is afgesloten nadat er in de buurt schoten zijn gelost. Het zou gaan om een poging tot zelfmoord. De politie doet nu onderzoek naar een verdacht pakketje in de buurt van het parlementsgebouw, meldt persbureau Reuters.

Update 22.05 uur: Het parlementsgebouw is inmiddels weer toegankelijk, na zo’n twee uur gesloten te zijn geweest. Het ging om een persoon die zichzelf bij het gebouw heeft doodgeschoten. Ook onderzocht de politie een pakketje aan de westzijde van het Capitool. Het is onduidelijk waar het precies om ging.

Woordvoerder Kimberly Schneider van het Capitool, eerder vanavond:

“Het Capitool is afgesloten vanwege een mogelijke bedreiging van de veiligheid. Niemand kan erin of eruit.”

‘voorzorgsmaatregel’

Ook een aantal straten rondom het Capitool waren afgesloten. Volgens de politie was het een “voorzorgsmaatregel” en zijn er geen aanwijzingen voor terrorisme. Het Congres is deze week niet in het Capitool aanwezig. Wel is het druk in de stad: op dit moment wordt het jaarlijkse Cherry Blossom Festival gehouden, dat altijd veel toeristen trekt.