bergen en dalen

De 920 Disc van het Amerikaanse Trek.
De 920 Disc van het Amerikaanse Trek.

Fietsvakanties, zowel in eigen land als ver daarbuiten, worden steeds populairder. Minimale bagage mee en dan maar zien waar de weg heen voert. Met die groeiende populariteit neemt ook het aanbod in zogenaamde trekking bikes explosief toe. De belangrijkste karakteristieken van een trekking bike zijn comfort, betrouwbaarheid en de mogelijkheid voldoende bagage te vervoeren. De 920 Disc van het Amerikaanse Trek is een lichtgewicht aluminium kilometervreter die ook de onverharde weg niet schuwt. Met zijn grote 29 inch wielen rolt hij eenvoudig over obstakels en oneffenheden terwijl de geometrie van het frame in combinatie met het racestuur ook op het asfalt garant staat voor sportief rijcomfort. De 920 Disc beschikt zowel voor en achter over bevestigingspunten voor bagagedragers om je tassen te vervoeren en dankzij de SRAM 2 x10-speed aandrijving kun je zowel op het vlakke als in de bergen prima uit de voeten. De TRP-hydraulische schijfremmen zorgen voor maximale remkracht, ook met bepakking.

Martijn Boot