‘Aan mij verdienen headhunters niks’

Yvonne Vlasman

(47) heeft na jaren bij KPMG een overstap gemaakt naar EY. Ze is partner bij de afdeling die fraude en corruptie onderzoekt door de financiën van bedrijven door te lichten.

1. Vanwaar deze stap?

Bij EY zit ik op een nieuwe afdeling in een relatief klein team, dat graag wil uitbreiden. Er is veel ruimte om te ondernemen en ik heb meer verantwoordelijkheid nu.

2. Kruiwagen?

Geen: ik heb, omdat ik toe was aan iets nieuws, zelf contact gezocht met EY. Al snel werd duidelijk dat daar interessante mogelijkheden lagen. Headhunters hebben aan mij geen geld verdiend!

3. Eerste daad?

De eerste maanden heb ik vooral besteed aan het leren kennen van mijn collega’s. Ik weet waar hun sterktes en zwaktes zitten en kan ze daarom snel op de goede plek inzetten.

4. Nest?

Mijn moeder was zwemlerares, mijn vader bouwde aanhangwagens. Beide praktische banen, ik ben de enige in ons gezin die doorgeleerd heeft.

5. Studie?

Ik begon met een studie economie, maar stopte na een half jaar. Ik was te veel gehecht aan het praktische. Mijn opleiding tot accountant deed ik daarom via het NIVRA, vier dagen werken, een dag studeren.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Juf. Ik vind het leuk om kennis over te dragen.

7. Wat wilt u later worden?

Ik zou wel een functie in een Raad van Toezicht willen. Ik vind het leuk om iets te doen met mijn kennis en ervaring over leren en ontwikkelen binnen organisaties.