‘Zeker 31 doden bij busongeluk Marokko’

Bij een frontale botsing tussen een bus en een vrachtwagen in het zuiden van Marokko zijn vandaag zeker 31 mensen om het leven gekomen. De bus botste bij het plaatsje Tan-Tan op een vrachtwagen.

Bij een frontale botsing tussen een bus en een vrachtwagen in het zuiden van Marokko zijn vanmorgen zeker 31 mensen om het leven gekomen. Er zijn ook negen gewonden. De bus botste bij het plaatsje Tan-Tan op een vrachtwagen en vloog in brand, meldden Marokkaanse media vrijdag.

In de bus zaten veertien kinderen van 10 tot 14 jaar oud, die mee hadden gedaan aan het nationale kampioenschap voor kinderen van sportopleidingen. Volgens een getuige zouden slechts drie jonge atleten het ongeluk hebben overleefd.

Toptalenten

De jonge sporters waren op pad met drie begeleiders en werden gezien als toptalenten binnen de Marokkaanse sportwereld. De minister van Transport, Najib Boulif, bevestigde dat er zeker dertig doden zijn gevallen.

Gevaarlijke wegen

Marokkaanse wegen staan bekend als zeer gevaarlijk. Volgens cijfers van de overheid komen ieder jaar meer dan vierduizend mensen om het leven door verkeersongelukken. Vooral roekeloos rijgedrag is volgens onderzoek van de overheid de oorzaak van het grote aantal slachtoffers.

Het plaatsje Tan-Tan waar de bus in botsing is gekomen met een vrachtwagen: