In beeld

Prostituees protesteren tegen de gemeente Amsterdam

Het was de grootste demonstratie van sekswerkers in de Nederlandse geschiedenis. Gisteravond demonstreerden prostituees in Amsterdam tegen de gemeente, die ramen van exploitanten wil sluiten. De exploitanten zouden vrouwen uitbuiten, zegt de gemeente. Prostituees zijn boos over deze bemoeienis: ze willen hun ramen terug én betrokkenheid bij de besluitvorming. Bij de optocht, georganiseerd door belangenvereniging PROUD, waren zo'n 150 mensen aanwezig. Ze liepen van het Wallengebied naar de Stopera, waar de burgemeester Van der Laan een petitie en een eisenpakket overhandigden. Het sluiten van raambordelen is onderdeel van Project 1012, dat in 2007 van start ging. De aanpak moest de criminaliteit in het gebied rond de Wallen verminderen. Lees vanmiddag het hele verhaal in de Amsterdambijlage van NRC Handelsblad.
Foto Olivier Middendorp
Foto Olivier Middendorp
Foto Olivier Middendorp
Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen
Foto EPA / Robin van Lonkhuijsen
Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen
Foto EPA / Robin van Lonkhuijsen
Foto EPA / Robin van Lonkhuijsen
Foto EPA / Robin van Lonkhuijsen
Foto EPA / Robin van Lonkhuijsen
Foto EPA / Robin van Lonkhuijsen
Foto Olivier Middendorp