Advocaat van Brabantse coffeeshopbaas op Schiphol aangehouden voor witwassen

De politie heeft gisteren op Schiphol een 60-jarige advocaat aangehouden. De in België geboren advocaat Clive Walter G., die kantoor houdt in Luxemburg, wordt ervan verdacht dat hij Brabantse coffeeshops jarenlang als financieel adviseur ter wille is geweest bij het naar het buitenland wegsluizen van zwarte inkomsten uit hasjhandel. Hij zou volgens het Openbaar Ministerie in Breda de eigenaars van The Grass Company – die al zo’n dertig jaar vier coffeeshops in Tilburg en Den Bosch exploiteren – geadviseerd hebben hoe ze hun jaarlijkse miljoenenomzetten via Luxemburg, Cyprus, Singapore en Engeland uiteindelijk voornamelijk in Thailand konden investeren. De 54-jarige oprichter van de Grass Company zit al sinds juli vorig jaar opgesloten in Bangkok. Het advocatenkantoor in Luxemburg was niet voor commentaar bereikbaar. (NRC)