Iets frisser

None

Na een bijzonder warme vrijdag gaat de temperatuur in het weekend iets omlaag. Zaterdag valt er nog wat regen. De dagen daarna blijft het op de meeste plaatsen droog en breekt de zon ook weer vaker door. Wel is het tijdelijk frisser, vanaf morgen een graad of 14. Dat zijn hele normale waarden voor deze tijd van het jaar. Het hogedrukgebied, dat de afgelopen dagen verantwoordelijk was voor het rustige voorjaarsweer, trekt verder naar het oosten van Europa. Ondertussen komt vanuit het westen een regenstoring dichterbij die later vannacht en morgenochtend het westen van het land binnentrekt. Ondertussen gaat het steeds harder waaien uit een zuidwestelijke richting. Zaterdag is er dan nog maar weinig ruimte voor de zon en valt er zo nu en dan wat regen. Zondag blijft het nagenoeg droog.