Juwelier Deurne krijgt honderd uur werkstraf voor wapenbezit

Het pand van juwelier Goldies waar onlangs een overval eindigde in de dood van de twee overvallers. Foto ANP/Koen Verheijdden

De juwelier Willy S. heeft honderd uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor verboden wapenbezit. Toen de juwelier uit Deurne vorig jaar werd aangevallen door twee mannen schoot zijn vrouw beide aanvallers dood met een niet geregistreerd wapen.

Tegen de eigenaar van juwelierszaak Goldies was tweehonderd uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke celstraf geëist. De man had het wapen waarmee zijn vrouw de twee aanvallers doodschoot aangeschaft na een eerdere overval in 2010. Ook had S. munitie, een stroomstootwapen en een traangasbusje illegaal in zijn bezit.

De vrouw van S. werd niet vervolgd omdat justitie besloot dat haar handelen volgde uit zelfverdediging van zichzelf en haar man. De derde verdachte van de overval, Zakaria G. die hielp bij de voorbereiding en het regelen van een vluchtauto, kreeg eergisteren drie jaar cel voor zijn betrokkenheid.

    • Sam de Voogt