Dirk Kuyt keert terug bij Feyenoord

Dirk Kuyt in het shirt van Feyenoord op een archieffoto uit 2006.
Dirk Kuyt in het shirt van Feyenoord op een archieffoto uit 2006. Foto ANP/Ed Oudenaarden

Voetballer Dirk Kuyt speelt volgend seizoen weer voor Feyenoord. De spits, die van 2003 tot 2006 al te zien was in de Kuip, tekende gisteravond een contract voor één jaar, zo meldt de Rotterdamse club op de website. Zijn vorige contract bij de Turkse topclub Fenerbahçe loopt aan het einde van dit seizoen af.

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam We kijken er nu al naar uit om hem weer zo te zien juichen met het legioen. Welkom terug, @Dirk_18_Kuyt! http://t.co/ARPCKlLApW

Kuyt (34) speelde eerder in zijn carrière voor FC Utrecht, en vertrok na een aantal succesvolle jaren in Rotterdam naar Liverpool. Hij speelde maar liefst 286 wedstrijden in Engeland. Kuyt groeide bij elke club waar hij speelde tot publiekslieveling vanwege zijn tomeloze inzet en vaak belangrijke doelpunten. Hij speelde daarnaast 104 interlands, waaronder in de WK-finale in 2010 tegen Spanje. Vorig jaar maakte hij bekend te stoppen als international, om zich beter te kunnen concentreren op zijn clubcarrière.

Jan Wouters wordt assistent

Bij Feyenoord komt Kuyt in de nieuwe hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst een oude teamgenoot van het Nederlands Elftal tegen. De twee veteranen moeten, samen met onder andere assistent-trainer Jan Wouters die volgens verschillende media naast Van Bronckhorst op de bank plaats zal nemen, de Rotterdamse club weer naar successen gaan leiden. Kuyt:

“Ik ben topfit en voel een grote drive om van mijn periode in De Kuip een groot succes te maken. Hopelijk met één verschil ten aanzien van mijn eerste periode. Ik wil nu echt een prijs winnen.”