Prostituees protesteren tegen sluiting ramen

Foto ROBIN VAN LONKHUIJSEN/ANP
Foto ROBIN VAN LONKHUIJSEN/ANP

Ruim honderd prostituees en sympathisanten protesteerden gisteren in Amsterdam tegen de sluiting van raambordelen door de gemeente. Vanaf de Wallen vertrokken ze naar het stadhuis, om burgemeester Eberhard van der Laan een petitie aan te bieden. Onder de noemer ‘Project 1012’ sluit Amsterdam raambordelen. De gemeente wil zo mensenhandel, criminaliteit en verloedering tegengaan. Er zijn 117 van de vijfhonderd raambordelen gesloten. Op de planning staat de sluiting van 94 raambordelen rond de Oude Kerk. Volgens belangenvereniging PROUD zijn door het sluiten van raambordelen driehonderd prostituees hun werk kwijtgeraakt. De organisatie wil erkenning voor sekswerkers, inspraak bij beleidsvorming en ondersteuning bij het verkrijgen huisvesting en diensten.

    • NRC