A’dam staakt drugsalarmering

Foto ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP

Amsterdam gaat de campagne die waarschuwt voor witte heroïne beëindigen. De gemeente vindt dat het risico op nieuwe incidenten met de als cocaïne verkochte drug voldoende is afgenomen na de aanhouding van een verdachte, afgelopen weekeinde. De matrixborden met waarschuwingen verdwijnen en ook de folders en posters worden weggehaald. Wat meespeelt bij het besluit, is dat de afgelopen zes weken geen incidenten hebben plaatsgevonden. De laatste keer was eind februari, toen drie Deense toeristen onwel werden na gebruik van de drugs. De straatdealer die de witte heroïne aan hen had verkocht, werd vastgelegd door bewakingscamera’s. Hij meldde zich bij de politie nadat de beelden op tv waren uitgezonden en hij zichzelf had herkend. (NRC)