Ten minste 21 doden bij schipbreuk bij Haïti

Foto EPA

Bij het zinken van een boot vol migranten buiten de kust van Haïti zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de Haïtiaanse burgerbescherming vandaag laten weten, meldt persdienst AFP. De schipbreuk werd vermoedelijk veroorzaakt door slecht weer.

Het schip zonk in de nacht van woensdag op donderdag. De lichamen van de slachtoffers spoelden vandaag aan op stranden in het noorden van Haïti. De migranten probeerden de Turks- en Caicoseilanden te bereiken. Deze twee archipels in de Caribische Zee zijn onderdeel van de Antillen en liggen ten zuidoosten van de Bahama’s.

Volgens de autoriteiten zijn er ook overlevenden aangetroffen. Zij waren in dit stadium echter nog niet in staat te zeggen om hoe veel mensen dit ging.

In Haïti komt armoede relatief veel voor. Meer dan 70 procent van de bevolking moet rondkomen van minder dan 2 dollar per dag. Regelmatig wagen mensen dan ook de oversteek naar de Bahama’s of de Turks- en Caicoseilanden, op zoek naar een beter leven.