Talenten maken de film

Misdaadfilm Son of a Gun is een éducation criminelle. Het knappe melkmuiltje JR belandt in de cel tussen harige verkrachters, maar de charismatische overvaller Brendan ontfermt zich over hem. Niet gratis: JR moet hem na zijn eigen vrijlating helpen ontsnappen. Aldus geschiedt, en zo maakt JR carrière in Brendans bende, ontmoet de gehavende schone Tash, en doet mee aan een miljoenenkraak.

Son of a Gun kan bogen op twee jonge talenten, Alicia Vikander en Brenton Thwaites, die als JR een mooi evenwicht vindt tussen adolescente onzekerheid, bravoure en veerkracht. De Australische debutant Avery filmt stijlvol, in een grauw realisme dat doet denken aan misdaaddrama Animal Kingdom. Al is het script even rommelig als voorspelbaar, en is Ewan McGregor iets te sympathiek als schakende meesterboef Brendan. De spanning tussen cynisme en idealisme in de driehoek mentor, leerling en meisje is dan wel weer aardig.