Blanke agent ontslagen om moord zwarte man

Beelden van het schietpartij van afgelopen zaterdag. Foto AP

De politieagent die afgelopen zaterdag een zwarte man doodschoot in de Amerikaanse stad North Charleston is ontslagen door het politiekorps. Dat zei de burgemeester van de stad gisteren, nadat eerder op de dag bekend was geworden dat de 33-jarige Michael Slager aangeklaagd is voor moord. Sinds gisterochtend circuleert een video op het internet die een omstander van het incident maakte met een telefoon. Daarop is te zien dat Slager zeker acht keer van dichtbij op de 50-jarige Walter Scott schoot, tegen wie een arrestatiebevel uitstond. Het hoofd van de lokale politie noemde de video gisteravond ‘walgelijk’. Politiegeweld tegen zwarte burgers is een gevoelig thema in Amerika sinds de rellen in Ferguson vorig jaar.

    • Ap